Landelijk Congres Bewegen en Activeren in de Ouderenzorg

Ouderen bewegen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft een beroep gedaan op de ouderenzorg om goede beweegstimulering als onderdeel van verantwoorde zorg op te pakken. Daarmee is de opdracht bij de zorginstellingen gelegd om structureel bewegen en activeren onderdeel te maken van het zorgaanbod. Tijdens de 4e editie van het landelijk congres Bewegen en activeren in de ouderenzorg kwamen alle beweegvormen aan bod: preventief, recreatief, funtioneel en therapeutisch bewegen.

  • Voor wie: medewerkers van (thuis)zorg- en welzijnsorganisaties en gemeenten. Ook is het programma interessant voor medewerkers van onderwijs, universiteiten en kennisinstituten, brancheorganisaties en vertegenwoordigers van cliënten- en patiëntenorganisaties.
  • Wanneer: maandag 16 november 2015, van 09.00 - 17.00.
  • Waar: Spant!, Dr. A. Kuyperlaan 3, Bussum.

Programma

Prof.dr. Erik Scherder, hoogleraar Bewegingswetenschappen en Klinische Neuropsychologie, vertelt over de psychologische kant van bewegen. Wat zijn de gevolgen als kwetsbare ouderen te weinig worden geactiveerd? Wat doet ons bewegen? Welke resultaten kan je behalen met eenvoudige op de cliënt afgestemde bewegingsprogramma's? Olga Commandeur, oud olympisch sportster en vitaliteitscoach, laat de deelnemers ervaren wat een goede beweeghouding is en wat dat met je doet.

Stel je eigen programma samen uit 22 inspirerende deelsessies en maak kennis met verschillende beweegproducten en organisaties op de informatiemarkt. Bekijk het volledige programma en alle deelsessies.

Over het congres

Het congresprogramma is een initiatief van StudieArena en zorginnovatiebureau DAZ i.s.m. NISB (Nederlands Instituut voor Sport en Beweging) en de VU Amsterdam.

Meer informatie

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...