Congres Building the Future of Health

Congres Building the Future of Health

Building the Future of Health is een grote internationale conferentie die van 1 tot 4 juni 2016 plaatsvond in de stad Groningen. Het agendeerde de bijdrage die onze gebouwde omgeving kan leveren aan een goed en gezond leven.

Deze conferentie heeft al plaatsgevonden, je kunt je niet meer aanmelden.

Kan de gebouwde omgeving ons helpen langer gezond te blijven? Kan het ons inspireren om meer te bewegen? Biedt het – samen met een gezonde levensstijl – een medicijn tegen welvaartsziekten als obesitas en diabetes? Hoe zorgen we voor schoon water en schone lucht? Welk effect heeft de verandering van het klimaat? Hoe zien onze ziekenhuizen er straks uit? En vooral: welke rol kan het ontwerp bij dit alles spelen? Deze vragen – en meer – staan centraal in de internationale conferentie Building the Future of Health.

Algemene informatie

  • Voor wie: ontwerpers, architecten, stedenbouwers, landschapsarchitecten, GGD-artsen en medewerkers, medische wetenschappers, ruimtelijke wetenschappers, (regionale) bestuurders, beleidsmakers, sociologen, demografen, medici en vertegenwoordigers van diverse andere disciplines op het gebied van de volksgezondheid.
  • Wanneer: 1 - 4 juni 2016.
  • Waar: Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), Hanzeplein 1 Groningen.

Programma

De sessies van de conferentie zijn onderverdeeld in 4 thema's.

  1. Healthy Cities and the Built Environment
  2. Ageing in Place
  3. The Architecture of Hospitals
  4. Healthy Ageing: A Users Guide

Het congres biedt een podium aan ruim honderdvijftig prominente sprekers, waaronder Andre Knottnerus (WRR), Machteld Huber (Institute for Positive Health), Rijksbouwmeester Floris Alkemade, Johan Mackenbach (Erasmus Universiteit), Rudy Rabbinge (Wageningen Universiteit), Sophia de Rooij (UMCG), Douglas L. Wood (Mayo Clinic), Paul Scialla (Delos Innovate Well), Deborah DiSanzo (IBM Watson Health), Anne-Sophie Parent (AGE Platform Europe), Gordon Price (Simon Fraser Universiteit), Jeffrey Shumaker (Chief Urban Designer New York), Christine Nickl (Nickl & Partner Architecten), Hilary Sample (Columbia Universiteit) en vele anderen.

Workshop Woonservicegebieden

Op de conferentie komt ook één van de onderzoeken voorbij die door het NPO zijn gefinancierd. Er is aangetoond dat woonservicegebieden een positieve invloed hebben op het welzijn van (kwetsbare) ouderen. George de Kam leidt de ZonMw-workshop 'Ouderen in woonservicegebieden: kansen voor de toekomst?. Hierin laten de Kam en andere sprekers zien hoe de gebouwde omgeving van invloed is op de verlening van mantelzorg en de levenskwaliteit van ouderen.

Symposium Flex in the CityAedes-ActiZ symposium: Flex in the City

George de Kam zal vooraf ook spreken tijdens het Aedes-ActiZ symposium Flex in the City: ouder worden in de stad. Dit gratis symposium vindt plaats op woensdag 1 juni van 10.00 tot 16.00 uur in het Universitair Medisch Centrum in Groningen.
Download de flyer (pdf).

Vind alle informatie over het programma, aanmelden en over de korting die je krijgt voor de officiële opening van de internationale conferentie, op de website van Aedes-ActiZ.

Over de conferentie

Building the Future of Health is een initiatief van het Healthy Ageing Network Noord-Nederland (HANNN), de Stichting Thomassen à Thuessink | UMCG, TNO en de Thomassen à Thuessink leerstoel voor Ruimte en Gezondheid van de Rijksuniversiteit Groningen.

Meer informatie

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...