EigenKrachtWijzer: in 5 stappen van probleem naar actieplan! NPO-project

De EigenKrachtWijzer is een laagdrempelig, digitaal hulpmiddel om de vragen die bij inwoners leven over wonen, werken, welzijn en zorg, van een helder antwoord te voorzien. Een antwoord waarin eigen kracht van mensen een belangrijke rol speelt, dat hen regie laat houden over hun eigen leven.

Voor welke professionals

  • mantelzorgers
  • professionals op het gebied van wonen, werken, welzijn en zorg
  • gemeenten

Voor welke ouderen

  • alle inwoners van een gemeente (ouderen in het bijzonder)

Hoe het werkt

De EigenKrachtWijzer (EKW) is in feite een hulpmiddel voor beslissingsondersteuning. De opzet en inrichting van het instrument is zodanig vormgegeven, dat het anticipeert op de antwoorden van de gebruiker. Hierdoor doorloopt de gebruiker niet alle beschikbare vragen, maar alleen die vragen die relevant zijn voor de situatie van de gebruiker. Bovendien structureert de EigenKrachtWijzer de mogelijke oplossingen per onderwerp en geeft op basis van thesaurustermen extra informatie uit sociale kaarten.
Aan de slag met de EigenKrachtWijzer

Wat het oplevert

Uit evaluatie blijkt dat de EKW een goed instrument te zijn om de zelfredzaamheid van inwoners, waaronder ouderen, te ondersteunen en te versterken. De EKW neemt de mogelijkheden van ouderen als centraal uitgangspunt. Daarnaast biedt de EKW ouderen een compleet overzicht van het gemeentelijk aanbod aan zorg en welzijn. Bovendien speelt het instrument in op de toenemende behoefte om zelfstandig via internet problemen te verkennen en oplossingen te vinden. Ook lijkt het invullen van de EKW eraan bij te dragen dat ouderen zich meer bewust worden van hun beperkingen op het gebied van mobiliteit en dagelijkse activiteiten.

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...