Webbased profiel

Wie gaat dit resultaat gebruiken?

Verpleegkundigen, verzorgenden, maatschappelijk werkers, huisartsen, praktijkondersteuners, specialisten ouderengeneeskunde, geriaters en andere medisch specialisten, gemeenten, ouderen.

Hoe kan het resultaat in de praktijk toegepast worden?

De resultaten verkregen met het triage-instrument ‘Behoefte als kompas, de oudere aan het roer’ zijn direct in te zien via een beveiligde website. Een zorg- of hulpverlener van de oudere die het instrument heeft ingevuld, ziet in een oogopslag hoe kwetsbaar de oudere is, wat zijn of haar onvervulde zorgbehoeftes zijn en in welke mate de oudere plezier in het leven ervaart. Doordat dit het perspectief van de oudere weergeeft, kan het profiel een belangrijke rol spelen in de gemeenschappelijke besluitvorming (shared decisionmaking). Op basis hiervan kunnen interventies en behandelingen worden gestart en de voortgang worden gevolgd.

Wat zijn voorwaarden voor toepassing?

Gebruik kunnen maken van het triage-instrument ‘Behoefte als kompas de oudere aan het roer'. Ook is kennis van achtergronden van de website nodig. Hiervoor is een handleiding beschikbaar.

Wanneer is het resultaat er?

Mei 2011.

Waar is het resultaat verkrijgbaar?

Bossers&Cnossen, Groningen.

Contactpersonen

Prof. dr. J.P.J. Slaets, j.p.j.slaets@umcg.nl en mw. K. Meijers,  karin.meijers@bnc.nl

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...