Ervaringen van hulpverleners met Samen Beter in De Schooten

Een teamleider vertelt over haar ervaring met Samen Beter in De Schooten. Een oudere zat tijdelijk in een verpleegtehuis maar kon weer zelfstandig thuis wonen.

'Laatst werden we benaderd door een dame. Haar vader zat door omstandigheden tijdelijk in een verpleegtehuis. Zijn vrouw was overleden. Toen hij weer uit het tehuis kwam en opnieuw op zichzelf ging wonen bij ons in de wijk, merkte zijn dochter dat er een enorme drempel was om weer deel te nemen aan de maatschappij. Meneer was erg onzeker geworden en de dochter was bang dat hij zich ging afzonderen en verwaarlozen. Zelf was ze niet in staat voor hem te zorgen, dus ze vroeg of wij hierin iets konden betekenen. Ik heb hen uitgenodigd voor een gesprek en een medewerker heeft hen rondgeleid in de Golfstroom. Tijdens het gesprek bleek dat de man inderdaad geen lichamelijke zorg nodig had, maar dat hij bijvoorbeeld niet meer kookte. Dat deed zijn vrouw vroeger altijd. We hebben hem verteld dat hij dagelijks in ons restaurant kan eten en eventueel Maaltijdservice Thuis van Vrijwaard kan gebruiken.

In het gesprek kwam ook naar voren dat hij van klaverjassen houdt. We hebben hem geattendeerd op de buurtvereniging in het gebouw. Sindsdien zien we hem hier regelmatig. Hij heeft nieuwe kennissen gemaakt en eet weer goed. Normaliter zou je in deze situatie thuiszorg inschakelen. Nu hebben we hem sociaal op weg geholpen en mogelijk lichamelijke problemen voorkomen. Ook voor de medewerker was dit een leuke manier om iemand te helpen. Er is met hem afgesproken dat de welzijnscoach van onze stichting op korte termijn weer contact met hem op neemt om te kijken hoe het nu gaat. Wij hebben met elkaar mogelijk gemaakt dat hij zelfstandig thuis kan blijven wonen.'

En verder

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...