Starterskit en stappenplan voor meer bewegen

De werkplaats 'Meer bewegen, minder zorgen' heeft verschillende instrumenten opgeleverd. Hieronder vind je een korte beschrijving per instrument en een link om direct mee aan de slag te gaan.

1. Starterskit

De Starterskit is bedoeld om zorgmedewerkers op de werkvloer een houvast te bieden om een idee of een activiteit op het gebied van bewegen zodanig op te zetten, dat zij het makkelijker kunnen borgen, overdragen en uitdragen. Omgekeerd kan een organisatie met de Starterskit zorgmedewerkers motiveren om iets te gaan doen aan activeren van hun cliënten en dat op een wat planmatiger manier.

De starterskit bestaat uit 5 onderdelen. Klik op een onderdeel voor meer informatie op de website van het Kenniscentrum Sport.

De starterskit is een resultaat vanuit de Zorg voor Beter werkplaats Meer bewegen, minder zorgen, ontwikkeld door Vilans en Kenniscentrum Sport. Dit project is mogelijk gemaakt door ZonMW. De inhoud van de starterskit is ontwikkeld vanuit behoefte, toepasbaarheid en daadkracht. In samenwerking met zorglocatie De Makroon en groepswonen Scala van Amstelring. De instrumenten zijn getoetst bij professionals werkzaam bij onder andere Stichting Rivierenland Tiel, Amstelring en Vilente.

2. Whiteboard animatie

De animatie moet er voor zorgen dat medewerkers op de werkvloer kennis nemen van de Starterskit: wat is het, wat heb ik er aan? Bekijk hieronder de video.

Bekijk de video op YouTube (externe link).

3. Stappenplan

Bewegen implementeren in de eigen organisatie werkt het beste als je werkt volgens een stappenplan. Gebruik het geheel of maak gebruik van elementen als je binnen jouw zorgorganisatie aan de slag gaat met ‘bewegen’. Dit stappenplan biedt een meer beleidsgerichte en projectmatige aanpak. Deze aanpak geeft handvatten die noodzakelijk zijn voor een succesvolle implementatie van bewegen.Stappenplan voor meer bewegen ouderen

En verder

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...