Aanpak Praktijktraining Ketenzorg en Communicatie

Praktijktraining ketenzorg en communicatie zorgt voor een cultuuromslag voor verzorgenden. Een zorgorganisatie werkte samen met een ROC aan een actuele en praktijkgerichte training.

Aanpak

De ontwikkelaars van de Praktijktraining Ketenzorg en Communicatie gingen als volgt te werk:

  • Inventarisatie van knelpunten in het huidige onderwijsmateriaal van het ROC Twente en het beschikbare instructiemateriaal van zorgorganisatie Carintreggeland (CR).
  • Omwerken van het materiaal tot een praktijktrainingspakket dat past binnen het opleidingsprogramma van Mbo niveau 3 en 4.
  • Ontwikkelen van opdrachten en toetsen.
  • Nul- en eindmeting.
  • Verwerken van verbeterpunten in het definitieve lesmateriaal.
  • De praktijktraining een verankerd onderdeel maken van het onderwijsprogramma zorg en welzijn, niveau 3 en 4 binnen ROC Twente.

Werkzame elementen

Studenten leren reflecteren en vooral hun eigen kwaliteiten als uitgangspunt te gebruiken in de communicatie, in plaats van de verwachtingen van de ander of de bestaande cultuur. Om dit standaard toe te passen is een cultuuromslag nodig, en dat bereik je niet met één training. Praktijktraining ketenzorg en communicatie laat studenten wel nadenken over hoe ze hun positie zien binnen de zorg en binnen de organisatie.

En verder

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten