Aanpak Domotica, automatisch goede zorg?!

Het project 'Domotica, automatisch goede zorg?!' laat studenten, docenten en medewerkers van opleidingen verzorgende kennismaken en ervaring opdoen met het gebruik van domotica in de psychogeriatrische zorg. Dit gebeurt door middel van een onderwijsprogramma en e-learning voor bij- en nascholing.

Domotica onderwijs

ROC Mondriaan en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) hebben met het project het volgende opgeleverd voor domotica onderwijs:

  • Een onderwijsprogramma Domotica voor de reguliere BOL en BBL opleidingen verzorgende niveau 3, ook toepasbaar of aan te passen voor andere opleidingen.
  • Een e-learning bijscholingsmodule voor bij- en nascholing Domotica voor medewerkers, ook toepasbaar binnen het onderwijsprogramma Domotica voor de reguliere opleidingen. De e-learning module is ook te gebruiken als voorlichting aan cliënten en familie. Bij de ontwikkeling van de e-learning module is bewust gekeken naar de bruikbaarheid op andere Leer Management Systemen. De e-learning module is Scorm compatible (Scorm is een internationale toepassing voor e-learning).
  • Ook wordt er een ‘Praktijk Leer Unit’ (PLU) in gebruik genomen die gericht is op domotica. Daarin werken studenten, stagiairs, medewerkers en opleiders naast elkaar. Het doel is een cultuurverandering bij medewerkers. Ethische aspecten van domotica en het aanzetten tot reflecterend vermogen maken deel uit van het onderwijsprogramma.

Zowel de onderwijsmodule als de e-learning module zijn vrij te gebruiken door andere zorg- en onderwijsinstellingen. Interesse? Neem contact op met Lucienne van de Geijn van het WZH lvdgeijn@wzh.nl.

Werkzame elementen

Het onderwijsprogramma kan worden aangepast, zodat het ook bruikbaar is voor andere relevante zorg- en welzijnsopleidingen.

Waar moet je als professional rekening mee houden?

Domotica is niet bij alle studenten en medewerkers een interesse gebied. Dit roept in het begin weerstand op. Door hen actief te laten experimenteren met de domotica raken zij bekend met de materie en worden zij enthousiast.

En verder

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten