Evaluatie mondverzorging lessen 'Met open mond'

In het project 'Met open mond' ontwikkelden de onderzoekers modules en ondersteunend materiaal voor de dagelijkse mondverzorging bij kwetsbare ouderen. De modules zijn bedoeld voor studenten en professionals van MBO-opleidingen, stagiaires in verpleeghuizen en voor de bij- en nascholing van verzorgenden van verpleeghuizen.

Evaluatie

Zowel de proefimplementatie van de onderwijsmodule voor studenten als de klinische les in de praktijk van ZZG zorggroep zijn zeer nuttig gebleken. De uitvoering van de proefimplementatie gebeurde door de docenten van het ROC en de inhoudsdeskundige. Uit de reacties van de studenten bleek dat vorm en inhoud van de module uitstekend geschikt zijn voor de doelgroepen.

De klinische les bleek in eerste instantie qua vorm en inhoud niet goed aan te sluiten bij de doelgroep. De reacties van verzorgenden waren belangrijk voor de verdere ontwikkeling van dit product. Een les maken die past bij alle doelgroepen is niet mogelijk. Daarom bestaat deze klinische les uit verschillende onderdelen zodat iedere afdeling het op de eigen doelgroep kan afstemmen.

En verder

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...