IK-Levensles enthousiasmeert jongeren voor ouderenzorg NPO-project

Tijdens Inspiratie- & Kennisdagen onder de noemer ‘Levensles’ worden studenten enthousiast gemaakt voor het werken in de ouderenzorg. De opdrachten van IK-Levensles dagen hen (en docenten) uit om na te denken over ouderen en hoe de zorg voor ouderen beter kan.

Voor welke professionals

  • docenten
  • zorgprofessionals
  • onderwijsinstellingen
  • zorginstellingen

Voor wie

  • jongeren en ouderen

Hoe het werkt

Studenten (MBO/HBO/WO) gaan op onderzoek uit en komen in contact met ouderen. Studenten raken in gesprek met ouderen en verdiepen zich in de zorg voor ouderen. Tijdens de IK-Levenslesdag presenteren ze hun ideeën voor een betere ouderenzorg aan een publiek van ouderen, professionals, bestuurders en hoogleraren en krijgen hierop reacties van experts.

De Levenslessen zijn een initiatief van Leyden Academy, Vereniging Het Zonnehuis en ZonMw/NPO. Samen met lokale onderwijspartijen, zorginstellingen, gemeenten en andere professionals ontwikkelden zij een interactief programma met als doel:

  • Bijstellen van de (negatieve) beeldvorming van jongeren over ouderen.
  • Een betere kwaliteit van onderwijs in de ouderenzorg.
  • Studenten uitdagen om te laten denken over betere ouderenzorg.

Wat het oplevert

De ontmoetingen tussen studenten en ouderen dragen bij aan meer begrip en een betere verstandhouding tussen generaties. Studenten verdiepen zich in de belevingswereld van ouderen en leren ‘omdenken’. Initiatiefnemers bouwen een netwerk op, ontvangen ideeën voor vernieuwing van de ouderenzorg en horen van de studenten wat de knelpunten in de praktijk zijn. Door IK-Levensles kunnen gemeenten en maatschappelijke instellingen peilen hoe de kennis en ervaring van studenten aansluit bij de vraag van zorgorganisaties en hun klanten.

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten