Huisartsenpraktijk Damzicht richt zich op thuiswonende ouderen

Huisartsenpraktijk Damzicht werkt in een achterstandswijk in Schiedam en heeft te maken met een complexe groep ouderen. 'Het gaat om een grote groep veelal allochtone ouderen met diverse problemen, die vaker kampen met diabetes, COPD en reuma. Ze krijgen eerder last van ouderdomsproblemen en worden niet zo oud. Hun gezondheid ervaren ze significant lager dan gemiddeld in Nederland. Ook missen ze het vermogen om hun problemen in het dagelijks leven adequaat op te lossen', zegt Nelleke Wouters, praktijkmanager in Damzicht.

Nelleke Wouters

Er is geen dagopvang voor deze doelgroep. 'Deze mensen moeten nu langer thuis blijven wonen en steeds meer onderdelen van de ouderenzorg blijven in de eerste lijn. We willen deze patiëntengroep goede zorg bieden en daarom zijn we het project Functiebehoud in Transitie voor de thuiswonende oudere (FIT) gestart. Door vroege opsporing en mogelijke preventie van problemen, proberen we functieverlies te voorkomen en hun kwaliteit van leven te verbeteren.'

Lees het volledige interview op de website van ZorgenZ... of lees het artikel FIT richt zich op thuiswonende ouderen (pdf).

Lees ook het tweede deel: we willen met FIT het niet-pluisgevoel versterken

(Fotografie: Studio Oostrum)

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...