Evaluatie Praktijktraining Ketenzorg en Communicatie

Door de Praktijktraining Ketenzorg en Communicatie zijn studenten en medewerkers zich meer bewust van zichzelf in hun communicatie. Ze zijn in staat te sturen op wenselijkheid en doelgerichtheid waar het gaat om het welzijn van de oudere. Werkbegeleiders kunnen alleen goede feedback geven als zij zelf de training eerst volgen.

Evaluatie

Studenten van het ROC die ook medewerkers zijn van de zorgorganisatie Carintreggeland (CR) vonden de training bijzonder interessant. Ze hebben de meerwaarde van de training ervaren in het deskundiger worden met betrekking tot communicatie met collega’s binnen het team en ook in de communicatie met mantelzorgers. Met name deze laatste groep werd na de training gezien als serieuze gesprekspartner in de zorg om de oudere. Studenten en medewerkers zijn zich meer bewust van zichzelf in hun communicatie en zijn in staat deze bij te stellen en te sturen op wenselijkheid en doelgerichtheid als het gaat om het welzijn van de oudere.

Studenten en medewerkers leerden tijdens de training om anders te communiceren binnen het team, met mantelzorgers en met anderen binnen de organisatie. Dit ‘nieuwe’ gedrag kan alleen worden begrepen als ook de werkbegeleiders dit nieuwe gedrag kunnen verstaan en als dit gedrag onderdeel gaat uitmaken van een nieuwe bejegening. Hiervoor hebben de ontwikkelaars geconcludeerd dat ook de werkbegeleiders dezelfde training moeten volgen om de studenten te kunnen begeleiden en van de juiste feedback te voorzien.

De ontwikkelaars hebben eerst de studenten getraind en vervolgens de werkbegeleiders. Deze volgorde had andersom gemoeten om het nieuwe gedrag van studenten nog beter te begeleiden en aan te moedigen.

En verder

Meer details over het lesmateriaal van de training

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten