De heer en mevrouw Lammers over de EigenKrachtWijzer

Mevrouw Lammers: 'Vier jaar geleden begonnen de eerste tekenen van dementie zich aan te dienen bij mijn man. Ruim twee jaar geleden gaf onze toenmalige huisarts aan dat ze vond dat mijn man getest moest worden op Alzheimer. Deze test is gedaan bij Polderburen (centrum voor verpleeghuiszorg) en daaruit bleek dat hij inderdaad de ziekte van Alzheimer heeft.

Tot een jaar geleden bleef ik vrijwel altijd thuis. Ik durfde mijn man niet meer alleen te laten. Mijn huisarts en de persoonlijk begeleider van Zorggroep Almere gaven aan dat het voor mij beter zou zijn als mijn man enkele dagen per week overdag naar De Overloop zou gaan. Mijn man gaat nu sinds een jaar naar de dagopvang.

Zelf kan ik heel goed op mezelf zijn, maar in de weekenden als mijn man thuis is voel ik me wel alleen. Hij is zo veranderd dat hij mijn man van vroeger niet meer is. Een goed gesprek voeren is niet meer mogelijk.

Ik kan op veel mensen terugvallen, maar dat wil ik niet altijd. Ik ben vrij bescheiden en doe niet zo graag een beroep op een ander. Ik vind het moeilijk om hulp te vragen, terwijl de mensen aan wie ik dan hulp zou vragen het helemaal geen probleem zouden vinden.

Het proces van indicatiestelling is heel goed gegaan. Ook toen heb ik veel steun gehad aan de huisarts en de persoonlijk begeleider. Zij hebben het hele proces goed begeleid. Zowel onze vorige huisarts als onze huidige huisarts hebben mij altijd enorm gesteund. Eens in de maand komt een vrijwilliger een kopje koffie met me drinken. Ik kan alles aan deze dame kwijt. Ik weet de weg naar zorg te vinden en als ik iets niet weet kan ik terugvallen op de persoonlijk begeleider en mijn huisarts. Wat mij betreft is de zorg in Almere goed geregeld.'

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...