Ervaring van een casemanager met het Integrale Zorgmodel

Ik maak kennis met de kinderen van een 95-jarige vrouw. Zij vinden de situatie van hun dementerende moeder niet langer verantwoord. De dochter die in de buurt woont is zwaar overbelast. Zij hebben een kijkje genomen op een psychogeriatrie afdeling en vonden dit een heel geschikte plaats voor hun moeder.

Als ik deze mevrouw bezoek, is ze steeds blij. Ze herkent mij elke keer, weet wie ik ben en waarvoor ik kom. We praten over haar vergeetachtigheid. Mevrouw wil wel weten hoe erg dit nou eigenlijk is. Ik geef aan dat ik daar wel een oefening voor heb die we samen kunnen doen. Het blijkt dat ze wel degelijk cognitieve problemen heeft, maar toch vrij goed georiënteerd is en weet heel goed waar we over praten. Ze lijkt bewust bepaalde beslissingen te nemen en kan deze ook goed motiveren. Ze geeft aan nog gelukkig te zijn en wil graag nog een tijdje blijven wonen in haar appartement.

Dit brengt mij in conflict met wat de kinderen van mij gevraagd hebben. Ik besluit daarom mijn gevoel te volgen en voorlopig, zo lang de situatie verantwoord blijft, achter mevrouw te blijven staan.

Meer ervaringen

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten