Evaluatie en aanbevelingen 'Domotica, automatisch goede zorg?!'

Op basis van het project Domotica, automatisch goede zorg?! is een aantal aanbevelingen geformuleerd.

  • Binnen de ROC’s zou verder gekeken moeten worden naar samenwerking tussen de technische opleidingen en de zorgopleidingen op het gebied van domotica. Samenwerking op het gebied van onderwijs en praktijkstage. Met de ontwikkeling van de PLU is daar al een begin mee gemaakt.
  • Bij aanschaf van domotica zouden zorginstellingen als uitgangspunt de cliënt en de zorgmedewerker moeten nemen. Een organisatie als Vilans kan daarbij ondersteunen en advies geven. Stel een projectleider aan die kennis heeft van de materie en de verbinding weet te maken tussen cliëntenraad, zorg, facilitair en de bouwers.
  • Domotica blijft een moeilijk onderwerp. Een eenmalige scholing niet voldoende om de kennis bij medewerkers en studenten up to date te houden. In de praktijk zal er regelmatig op het onderwerp teruggekomen moeten worden. De onderzoekers bevelen aan om dit te doen met de e-learning module in een werkbespreking, aan de hand van cliëntbesprekingen en door stagiaires en leerlingen gerichte opdrachten uit te laten voeren.

En verder

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten