Mét ouderen, voor ouderen

Bent u senior en wilt u opkomen voor de belangen van ouderen? Gebruik dan het door ouderen zelf ontwikkelde toetsingskader 'de meetlat van de ouderen!'

BeterOud wil samen met ouderen, wonen, welzijn en zorg, voor ouderen verbeteren. In het toetsingskader 'de meetlat van de ouderen' vindt u een toetsingskader-meetlat-ouderenoverzicht van wat ouderen zelf belangrijk vinden als het gaat om wonen, welzijn en zorg. Zit u aan tafel bij overleggen, bijvoorbeeld bij de gemeente of bij zorginstellingen, om de stem van ouderen te laten horen? Gebruik dan het toetsingskader 'de meetlat van de ouderen' om inbrengt te leveren!

En goed om te weten: in regio's door heel het land zijn groepen ouderen beschikbaar om met u mee te denken, input te leveren, presentaties te geven. Onze grootste meerwaarde? Meedenken vanuit cliëntenperspectief! Schroom niet om contact op te nemen met een ouderendelegatie bij u in de buurt. De contactgegevens vindt u hier.

Verder vindt u hieronder een overzicht van nieuwe, succesvolle en innovatieve projecten in de ouderenzorg. Mét tips, ervaringen, werkwijzen en onderbouwing. U vindt op deze website geen informatie over individuele hulp (rondom keukentafelgesprek, Wmo, aanvragen van zorg of hulpmiddelen), daarvoor verwijzen we u graag door naar andere websites en organisaties.  

Wat vindt u hier wel? Inhoudelijke standpunten (wat vinden ouderen?), waardevolle werkwijzen (hoe kan het beter?) en concrete plannen om mee aan de slag te gaan (hoe bereiken we verbetering?).

Blok inhoudelijke standpunten      Waardevolle werkwijzen      Aan de slag met verbeteringen

Meer informatie

Inhoudelijke standpunten ouderen

Wat vinden ouderen belangrijk? Wat hebben zij nodig? Op deze pagina vindt u feiten, onderzoeken en achtergrondinformatie vanuit ouderenperspectief.

Waardevolle werkwijzen

Wilt u wonen, welzijn en zorg voor ouderen in uw regio verbeteren? Gebruik deze werkwijzen die ouderen helpen voorbereiden op de toekomst, langer thuis wonen en zorg verbeteren.

Zelf aan de slag met verbetering?

Hoe oefent u als actieve ouderen invloed uit op het ouderenbeleid op lokaal, regionaal en landelijk niveau?

Verdere informatie

Handige links met informatie over individuele hulp (rondom keukentafelgesprek, Wmo, aanvragen van zorg of hulpmiddelen en dergelijke).

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...