Poll uitslag: oud word je thuis

In onze polls zijn wij benieuwd naar de mening van onze bezoekers. We vroegen ons af wat jullie de belangrijkste trend vonden voor de toekomst van de ouderenzorg. Een derde koos voor thuis oud worden.

95 mensen gaven hun mening over de toekomst van de ouderenzorg. Helemaal in lijn met de trend dat het percentage ouderen dat in een instelling woont al jaren daalt, vond 31% dat ‘Oud word je thuis’ de belangrijkste trend is in de ouderenzorg.

Uitslagen poll toekomst ouderenzorg
Uitslagen van de poll. 31% antwoordde 'Oud word je thuis'.

Netwerk van zorg en ondersteuning

De rol van de zorgprofessional verandert, vindt 19%. De zorgprofessional zal op een andere manier gaan werken, bijvoorbeeld veel meer in teams. Ze zullen ook steeds beter zijn in het leggen van verbindingen in het netwerk van zorg en ondersteuning. Dat komt van pas in het samenspel met cliënten en de informele zorg.

Een kleiner deel van de stemmers kan zich vinden in de betere aansluiting van zorg op wat de cliënt nodig heeft en het eigen netwerk niet kan opvangen. 15% stemde dan ook voor ‘Cliënt in the driver’s seat’. Ongeveer evenveel stemmers vinden dat technologie een steeds grotere rol gaat spelen, namelijk 16%.

Toekomst ouderenzorg AnnaDe toekomst van ouderenzorg

Vilans schreef een verhaal over Anna, een verhaal als bijdrage aan de dialoog over ouderenzorg in 2035. In de publicatie Anna zorgt voor appeltaart wordt aan de hand van oma Anna een mogelijk toekomstbeeld geschetst van de ouderenzorg in 2035.

In de toekomstvisie van BeterOud lees je hoe wij kijken naar de toekomst en welke trends wij zien.

Verder lezen

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten