Verslag symposium DementieNet

Het eerste symposium van DementieNet is een feit. Zo’n 80 deelnemers kwamen op 17 oktober bijeen in de Lindenberg in Nijmegen: professionals uit de eerstelijn, mantelzorgers en andere geïnteresseerden. Het thema: betere dementiezorg door betere lokale netwerksamenwerking.

Pieter Roelfsema, van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, opende het symposium. Hij schetste het toekomstige beleid vanuit het ministerie. Vervolgens werden de deelnemers volop uitgedaagd om actief mee te doen in de diverse workshops. Die gingen over de inhoud van zorg: hoe betrek ik de mantelzorg en familie? Wat is de nieuwste kennis op het gebied van dementiezorg? Wat is dementievriendelijk? Maar ook over de lokale samenwerking: hoe kan ik het multidisciplinair overleg effectief structuren? En hoe geef ik mijn lokale netwerk vorm?

Symposium DementieNet

Tenslotte werden enkele 'boodschappen' meegegeven aan de heer Roelfsema, over hardnekkige structurele en financiële knelpunten in de zorg. Het was een levendige uitwisseling van kennis en ervaringen.

Meer informatie

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten