Masterclass 'Onbegrepen gedrag bij dementie'

Op 29 september a.s. van 14.00 uur tot 17.30 uur organiseert DementieNet opnieuw een masterclass over het onderwerp ‘Onbegrepen gedrag’ bij dementie.

Er waren veel positieve reacties over deze Masterclass; reden om deze masterclass nog een keer te herhalen. In de workshop leert u uw eigen casuïstiek te analyseren om daarmee nieuwe inzichten te krijgen over een interdisciplinaire aanpak.

  • Wanneer: 29 september 2016.
  • Waar: Nijmegen, Radboudumc.
  • Voor wie: wijkverpleegkundigen, wijkziekenverzorgenden, praktijkondersteuners ouderenzorg, casemanagers dementie.
  • Kosten: de kosten voor de masterclass bedragen € 65,-.
  • Aanmelden: meld u aan via het aanmeldformulier.

Programma

Er wordt gestart met een plenaire sessie, waarin factoren besproken worden die van invloed zijn op of bijdragen aan het gedrag bij dementie. Ook worden de verschillende gedragingen gerelateerd aan de fase en  vorm van dementie. Om het gedrag in kaart te brengen zijn verschillende psychologische modellen in gebruik. Hoe kun je deze toepassen en deze kennis vertalen naar systematische observatie en analyse van het gedrag in de praktijk. Een stappenmodel voor analyse wordt geïntroduceerd.

Vervolgens wordt in een workshop geoefend met het concreet en objectief beschrijven en analyseren van het gedrag. Aan de hand van een eigen casus wordt een stappenplan opgesteld. Er is daarbij aandacht voor hoe de mantelzorg betrokken kan worden bij de analyse van het gedrag en hoe je het concrete gedrag bespreekbaar kan maken met de huisarts/andere professionals.

De masterclass wordt gegeven door docenten met veel geriatrische ervaring: Monique Jozen, Leny Theunisse en Trudy Jacobs.

Meer informatie

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten