Handreiking voor generalisten & specialisten sociale teams

Om (oudere) inwoners van een gemeente goede zorg en ondersteuning te organiseren, hebben generalisten en specialisten in lokale teams elkaar nodig. Met de handreiking 'Samenwerking generalisten en specialisten sociale teams' krijg je inzicht in hoe je de samenwerking het beste inricht.

Download handreiking Q&A's samenwerking generalisten en specialisten sociale teams (pdf)

Q&A's

De inhoud van de handreiking bestaat uit vragen en antwoorden (Q&A's) op basis van eigen expertise en de ervaringen uit het werkatelier 'De juiste professionals op het juiste moment'. OTD (Ondersteunings Team Decentralisaties)- experts Barbara de Groen en Marjan Hurkmans van Vilans stelden onder andere de volgende Q&A's op:

  • Hoe breed is de generalist, en wanneer wordt de overgang naar de specialist gemaakt?
  • Waarom geldt bij gemeenten vaak het uitgangspunt: generalistisch en licht als het kan, en specialistisch als het moet?
  • Kan de samenstelling van het sociaal wijkteam invloed hebben op de behoefte aan experts/specialisten van buiten deze teams?
  • In onze gemeente blijkt het expertiseteam niet goed te werken. Waar kan dat aan liggen?
  • Welke voorbeelden zijn er in het land van vormen van samenwerking tussen generalisten en specialisten?

Vind alle vragen en antwoorden in de handreiking (pdf).

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten