Beter oud worden

Banner BeterOud

Beter oud worden. Met zorg en ondersteuning die aansluit bij onze behoeften en een beroep doet op onze veerkracht. Waarin we regiehouden over ons eigen leven, tot de laatste dag. Waarin we in staat blijven de dingen te doen die het leven de moeite waard maken, ondanks de beperkingen die bij ons ouder wordende lichaam horen.

Onbereikbaar?

Niet als het aan ons ligt! Die alternatieve toekomst, daar zet het platform BeterOud zich voor in.

Beter oud worden met elkaar

Beter oud worden

Om wonen, welzijn en zorg voor ouderen te verbeteren zoeken we steeds naar nieuwe kennis en betere instrumenten. BeterOud brengt professionals, ouderen en hun ideeën bij elkaar. Samen met hen willen we onze ambitie waarmaken. Niet per sector of domein, maar over de hele linie. Door wonen, welzijn en zorg op elkaar én op de wensen en behoeften van ouderen af te stemmen.

Onze ambitie: in 2025 geeft 90% van de ouderen in een kwetsbare positie in Nederland de ervaren kwaliteit van leven een ruime voldoende.

Door nieuwe instrumenten en aanpakken door te ontwikkelen en zo in te richten dat ouderen er beter en gelukkiger van worden. BeterOud stelt de wensen van ouderen zelf centraal en steunt op de toekomstvisie en veranderagenda 'BeterOud'.

Hoe doen we dat?

Goede voorbeelden en praktische tips

Op BeterOud.nl vind je goede voorbeelden van innovatieve projecten op het gebied van wonen, welzijn en zorg voor ouderen met instrumenten, tips, ervaringen en een onderbouwing. Veel van de voorbeelden komen uit het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO), een aantal van daarbuiten. We blijven dit overzicht aanvullen en uitbreiden. Laat je inspireren of ga direct aan de slag.

Leergemeenschappen en regionale netwerken

BeterOud faciliteert het leren van elkaar. In leergemeenschappen werken professionals en actieve ouderen samen aan een thema of aan de implementatie van een instrument in hun eigen regio. Vanuit de leergemeenschappen organiseren we bijeenkomsten voor belangstellenden. Sluit je aan bij een leergemeenschap of bij een bestaand regionaal NPO-netwerk.

Aan de slag

De lessen en tips van de leergemeenschappen en netwerken publiceren we op BeterOud.nl. Bij Doe mee lees je bijvoorbeeld hoe je zelf aan de slag kunt met innoveren en hoe professionals dit kunnen oppakken. Ouderen vinden er tips over het agenderen van een vernieuwend project in hun eigen omgeving en hoe zij daarin kunnen participeren. In werkplaatsen bundelen we onze krachten om producten en aanpakken door te ontwikkelen en op maat te maken.

Vitaal oud worden met veerkracht

Doe jij mee?

Help jij mee onze ambitie te verwezenlijken? Door wonen, welzijn en zorg met en voor ouderen te verbeteren en toekomstbestendig te maken? Beproefde kennis en producten te verspreiden? Jouw kennis en ervaringen te delen met andere belanghebbenden? Meld je dan aan voor één van de leergemeenschappen of ga direct aan de slag met de projecten. Ga voor meer informatie naar www.beteroud.nl of mail naar info@beteroud.nl.

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en krijg iedere twee weken het laatste nieuws en tips in je mailbox. Of volg ons op Twitter of Facebook.

Initiatiefnemers van BeterOud

BeterOud is ontwikkeld door Movisie en Vilans. Het is mogelijk gemaakt door ZonMw en komt voort uit het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO).

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten