Onderwijsprogramma domotica in zorg voor ouderen NPO-project

Goed gebruik van domotica leidt tot een verhoging van een gevoel van veiligheid en zelfredzaamheid. Het project 'Domotica, automatisch goede zorg?!' heeft een onderwijsprogramma Domotica geleverd voor reguliere BOL en BBL opleidingen. De lessen nemen onbekendheid, gebrek aan kennis, weerstand en angst voor kwaliteitsverlies van de zorg weg.

Voor wie

  • reguliere studenten BOL, BBL studenten en medewerkers niveau 3

Voor welke ouderen

  • zelfstandig wonende ouderen

Hoe het werkt

Het onderwijsprogramma is ontwikkeld door ROC Mondriaan en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH). De lessen zijn ontwikkeld voor de reguliere BOL en BBL opleidingen verzorgende niveau 3, maar ook toepasbaar of aan te passen voor andere opleidingen. Daarnaast is een e-learning ontwikkeld voor bij- en nascholing. Cliënten, familieleden, medewerkers, studenten en docenten kunnen gebruik maken van een handleiding over het gebruik van domotica in de zorg. Dit voorlichtingsmateriaal maakt de toegevoegde waarde van domotica inzichtelijk.

Wat het oplevert

Het project heeft een onderwijsprogramma, een e-learning module voor bij- en nascholing en een handleiding opgeleverd. Zowel de onderwijsmodule als de e-learning module zijn vrij te gebruiken door andere zorg- en onderwijsinstellingen. Meerdere geïnteresseerden hebben zich al gemeld. Ook geïnteresseerd? Neem contact op met Lucienne van de Geijn: lvdgeijn@wzh.nl.

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten