Een conceptueel model dat ervaren regie in het zorgproces beschrijft

Wie gaat dit resultaat gebruiken?

Verpleegkundigen, verzorgenden, huisartsen, praktijkondersteuners, mantelzorgers en vrijwilligers,  wetenschappelijk onderzoekers.

Hoe kan het resultaat in de praktijk toegepast worden?

Ervaren regie in het zorgproces van kwetsbare ouderen drijft niet volledig op zelfregie. Een realistischer weergave is het ‘samen onder controle houden’ van de zorgsituatie. Op grond van deze uitkomsten is een conceptueel model opgesteld. Het model vormde de basis voor een vragenlijst, bestaande uit 27 items die aspecten van de eerdergenoemde factoren van ervaren regie uitvragen.

Wat zijn voorwaarden voor toepassing?

Toepassingsmogelijkheden van dit model liggen met name op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en als input voor het opzetten van interventies om de ervaring van regie bij ouderen te verbeteren. Enige voorwaarde voor toepassing op deze manier is het krijgen van een correct begrip van de inhoud van het model en hoe het model is opgezet.

Wanneer is het resultaat er?

Het model is op dit moment opgesteld door de onderzoekers en is gebruikt om de vragenlijst op te baseren.

Waar is het resultaat verkrijgbaar?

Over het resultaat zal gepubliceerd gaan worden in een internationaal wetenschappelijk tijdschrift. Daarna kan het worden verkregen via de website van het LASA onderzoek.

Contactpersoon

Dr. Martijn Huisman,  ma.huisman@vumc.nl.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...