Zorgleernetwerk Medicatieveiligheid: meer kennis over medicijngebruik bij zorgmedewerkers en studenten NPO-project

Zorgleernetwerk Medicatieveiligheid draagt bij aan verantwoord medicijngebruik door ouderen. Een digitale leeromgeving biedt scholing aan zowel studenten als werkenden in de zorg.

Voor welke professionals

  • verzorgenden niveau 3-5

Voor welke ouderen

  • kwetsbare ouderen

Hoe het werkt

Bij Zorgleernetwerk Medicatieveiligheid werken een zorginstelling en een ROC samen. Actuele kennis en kunde over medicijngebruik in de ouderenzorg is in een digitale leeromgeving ingebracht. Deze e-learningmodule is beschikbaar voor zowel medewerkers van zorginstellingen als cursisten van het ROC. Gescheiden opleiden maakt hiermee plaats voor een gezamenlijke, digitaal ondersteunde leeromgeving.

Wat het oplevert

  • Zorgmedewerkers van alle niveaus hebben te maken met de gevolgen van verkeerd medicijngebruik door ouderen. Vaak belanden ouderen hierdoor in het ziekenhuis. Zorgleernetwerk Medicatieveiligheid bevordert verantwoord medicijngebruik bij deze doelgroep door kennis te verbreiden.
  • Door de gezamenlijke opzet levert het project een bijdrage aan vernieuwing van het zorgonderwijs. Voor de cursisten staan hierbij centraal:
    • interactiviteit
    • eigen regie
    • verantwoordelijkheid

Ga ook aan de slag met de scholing en download de leermodule Medicatieveiligheid niveau 3-5.

Voor alle partijen is er winst te behalen uit het ondersteunen van doorlopende leerlijnen tussen opleidingen en zorgorganisaties. Lees verder

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...